Samen werken aan jouw gezondheid

Heb je al van alles geprobeerd om af te vallen, maar wil het niet lukken? Wij zijn er voor jou om je te helpen bij het maken van de juiste keuzes. Iedereen begint met een uitgebreide Analyse. De eerste keuze is voor een aanpak in teamverband van minimaal een jaar óf voor een maagverkleining met extra begeleiding. Deze keuze kan voorlopig zijn, want je kunt van mening veranderen en daarna eenvoudig van programma wisselen.

Kies je voor een aanpak in teamverband van minimaal een jaar, dan helpen we je de knop om te zetten, keuzes te maken en daar niet meer van af te stappen. Dat doe je samen met een gespecialiseerd team van internisten, fysio-, oefen-, ergotherapeuten, psychologen en diëtisten. Onze Overgewichtapp helpt daarbij.

Kies je voor een maagverkleining? Dan is de operatie belangrijk, maar zeker ook de begeleiding daarvoor en daarna. Die begeleiding biedt Overgewichtcentrum je met een voor Nederland uniek programma. Die vindt plaats op één van onze locaties rond de operatie in het gespecialiseerde Flevoziekenhuis in Almere. Je kunt ook kiezen voor een ander ziekenhuis.

Iedereen begint met een uitgebreide Analyse.

Als je verwezen wordt door de huisarts dan is er altijd eerst een uitgebreide analyse door de internist, fysiotherapeut en diëtist. Je ziet ze achter elkaar gedurende een uur. Dat kan via beeldscherm of op locatie. Als je een maagverkleining overweegt, of zijn er specifieke medisch aspecten, dan is er altijd een verwijzing van de huisarts noodzakelijk.

Ben je niet verwezen door de huisarts? Dan is de analyse 40 minuten en tref je achtereenvolgens de fysiotherapeut en diëtist.

Deze uitgebreide Analyse levert een zorgplan op waarin de eerste en soms voorlopige keuzes worden uitgewerkt. Bijvoorbeeld de keuze voor de uitgebreid aanpak in teamverband of voor de extra begeleiding rond een maagverkleining.

Meer informatie tref je aan via ‘een afspraak maken’.

Overgewichtcentrum biedt een unieke aanpak in teamverband:
  • Altijd eerst met een uitgebreide Analyse door diëtist, fysiotherapeut en, in het geval van een verwijzing door de huisarts, aangevuld met een internist
  • Wekelijks beweegprogramma met sport, spel en fitness gedurende meer dan een jaar
  • Begeleiding bij voeding, psychologie, leefstijlaanpassing en meet & greet in het Vitaalcafé.
  • Ondersteuning met Overgewichtapp
  • Kies je voor een maagverkleining, krijg je bij Overgewichtcentrum de meest uitgebreide begeleiding voor én na de operatie.

Webinar met veel informatie

Alles over overgewicht, obesitas, wat je er aan kunt doen, waarom je iets moet doen en hoe wij je kunnen helpen zie je in een kort webinar door hier te klikken. Je ziet onder meer wereldkampioen Hein Vergeer en bariatrisch chirurg dr. Ruben Schouten. Uiteraard komt ons eigen programma uitgebreid aan bod.

Wil je eerst meer informatie hebben, voordat je de vragenlijst invult? Stuur dan een mail naar info@overgewichtcentrum.nl  vermeld dan je voor- en achternaam, je telefoonnummer en e-mailadres en stel je vraag of vragen. Dan nemen we tijdens werkdagen binnen 48 uur contact op met de antwoorden.

Direct een afspraak?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op enter om te zoeken