Ons team

Je wordt geholpen door een team van internisten, diëtisten, psychologen en ergo-, oefen- en fysiotherapeuten. In dat team wordt nauw samengewerkt en er is wekelijks overleg over de voortgang van patiënten. Iedereen kijkt vanuit zijn of haar eigen perspectief naar de beste manier om je te helpen met de strijd tegen overgewicht. Ze coachen ook allemaal actief, reiken tips & tricks aan. Je kunt behandelaars toegang geven tot je eigen ‘overgewichtapp’, zodat ze op basis van de uitkomsten adviezen kunnen geven.

Onze internisten zijn na verwijzing van de huisarts onderdeel van het team dat de uitgebreide Analyse doet. Zij beoordelen de fysieke gezondheid en eventuele geschiktheid voor een maagverkleining (bariarie).

De diëtisten bieden persoonlijk voedingsadvies. Ze adviseren over aanpassingen in de voedingsgewoonten en hoe die het beste aansluiten bij jouw situatie. Ook bij een maagverkleining spelen ze een belangrijke rol met voedingsadviezen kort voor en natuurlijk na de operatie.

Waarom er een psycholoog in ons team is opgenomen? Soms is er een psychische oorzaak bij de ontwikkeling van overgewicht. Het eetgedrag kan bijvoorbeeld samenhangen met stress of emoties. Ook kan er sprake zijn van een eetstoornissen, zoals bijvoorbeeld een eetbuistoornis. Onze leefstijltraining biedt manieren om daarmee om te gaan. Bij de maagverkleining moet een psycholoog een oordeel geven over geschiktheid voor de operatie.

De fysiotherapeuten zijn verantwoordelijk voor het beweegprogramma. Ze kijken regelmatig individueel naar onder meer de belastbaarheid voor onze gecombineerde opzet: sport, spel en fitness. Natuurlijk zijn ze ook aanspreekpunt bij blessures.

De ergo- en oefentherapeuten worden ingezet als het team dat nodig vindt. Bijvoorbeeld bij problemen rond houding, ademhalen en ontspanning, voor adviezen rond planning van activiteiten, slaapeducatie: van die dingen.

Direct een afspraak?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start met typen en druk op enter om te zoeken